Skip to main content

Mjuk kaka med zucchini och valnötter

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en form på cirka 20×30 centimeter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i ca 3 minuter.
  3. Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  4. Riv zucchinin på rivjärnets grova del, krama ur vätskan och tillsätt i smeten. Grovhacka valnötterna och tillsätt dem och rapsoljan, blanda väl.
  5. Fyll formen och baka mitt i ugnen i 35-40 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr.
  6. Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen.
  7. Vispa samman färskost, smör och florsocker med en elvisp. Låt smöret mjukna i rumstemperatur en stund, annars kan du få en klumpig frosting.
  8. Bred frostingen över hela kakan och skär upp i rutor. Kakan går med fördel att frysa.

Du behöver

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl rapsolja
  • 1 liten riven och urkramad zucchini
  • 2 nävar grovhackade valnötter

Frosting:

  • 100 g färskost
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.