Skip to main content

Marockansk bönsalsa

Gör så här

  1. Skölj bönorna och lägg 2/3 av dem i en skål, grovhacka de soltorkade tomaterna och tillsätt ungefär hälften till bönorna.
  2. Tillsätt även resterande av ingredienserna och mixa med mixerstav.
  3. Smaka av med salt och späd bönsalsan med olivolja och/eller vatten till den konsistens du önskar.
  4. Grovhacka de bönor du lagt åt sidan och tillsätt dem och resterande av de hackade soltorkade tomaterna.
  5. Blanda väl och låt sedan bönsalsan stå svalt en stund innan servering så att smakerna får mogna.
  6. Bönsalsan är god att servera till chili, tacos eller stekt/grillat kött.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 burk vita bönor
  • Saft och cest av 1/2 citron
  • 5-6 st inlagda soltorkade tomater
  • 1/2 tsk harissa eller sambal oelek
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 msk olivolja
  • Salt