Marinerade kronärtskockshjärtan

Gör så här

  1. Häll av spadet från kronärtskockshjärtana, dela dem i två och lägg i en skål.
  2. Pressa över vitlöksklyftan och krydda med salt och pepparmix.
  3. Hacka de färska örterna grovt och vänd ner dem.
  4. Ringla över generöst med olivolja och vänd runt.
  5. Låt gärna stå svalt och marinera en stund innan du serverar.

Du behöver

  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • Salt
  • Pepparmix
  • Färska örter, jag hade färsk citrontimjan, oregano och bladpersilja

Lyxmarinerade kronärtskockshjärtan:

  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • ½ pressad citron
  • 1 dl olivolja
  • Vitpeppar ur kvarn
  • 3 finhackade sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • 1 dl finhackad bladpersilja