fbpx

Marias kikärtsbiffar

Häll kikärtorna i ett durkslag och skölj dem väl. Häll över i en bunke och mixa dem med mixerstav. Tillsätt äggen. Ansa och riv morot och zuccini på rivjärnets finaste sida. Skölj purjolöken och finhacka den. Tillsätt grönsakerna till kikärts- och äggblandningen. Krydda med spiskummin, vitpeppar och salt. Strö över maizenastärkelse och blanda väl. Värm stekpannan och tillsätt en klick smör och lite rapsolja. Klicka ut kikärtsblandningen i panna och låt steka på medelvärme en stund. Vänd biffarna när de stekts så pass att de håller ihop. Servera varma tillsammans med rostad potatis, blandad sallad, en lins- eller bönröra, tsatsiki och varm tomatsås.

1 förp. kikärtor
3 ägg
1 morot
1/2 liten zuccini
10 cm purjolök
1 msk maizenastärkelse
Spiskummin
Vitpeppar
Salt

Gör så här

Du behöver