Skip to main content

Mammas inlagda gurka

Gör så här

  1. Skölj och skiva gurkan.
  2. Tryck ner så mycket du kan i en glasburk med lock.
  3. Vrid några varv med vitpepparkvarnen över gurkan.
  4. Tillsätt salt, socker, ättika och vatten.
  5. Vill du ha en ättikstark gurka tar du den större mängden ättika!
  6. Skruva på locket och skaka burken lätt så att vitpeppar, salt och socker blandas runt med ättika och vatten.
  7. Låt gurkan stå i svalt något dygn innan du avnjuter den på skinksmörgåsen alternativt till en stek, renskavsgryta eller biffar med potatis.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 1/2 – 2 gurkor
  • 1/2 tsk salt
  • 5 msk socker
  • Nymald vitpeppar
  • 1 1/2 – 2 msk ättika 24%
  • 1 – 1 1/2 dl vatten