
Mammas inlagda gurka

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Gör så här
- Skölj och skiva gurkan.
- Tryck ner så mycket du kan i en glasburk med lock.
- Vrid några varv med vitpepparkvarnen över gurkan.
- Tillsätt salt, socker, ättika och vatten.
- Vill du ha en ättikstark gurka tar du den större mängden ättika!
- Skruva på locket och skaka burken lätt så att vitpeppar, salt och socker blandas runt med ättika och vatten.
- Låt gurkan stå i svalt något dygn innan du avnjuter den på skinksmörgåsen alternativt till en stek, renskavsgryta eller biffar med potatis.
Du behöver
- 1 1/2 – 2 gurkor
- 1/2 tsk salt
- 5 msk socker
- Nymald vitpeppar
- 1 1/2 – 2 msk ättika 24%
- 1 – 1 1/2 dl vatten