Skip to main content

Lövbiffgryta med svamp och broccoli

  1. Strimla lövbiffen.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Fräs lövbiffen i omgångar i smör, krydda med salt och peppar och lägg över i traktörpanna.
  4. Tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa med en stund med sista omgången lövbiff.
  5. Slå kallt vatten över köttet och tillsätt buljong.
  6. Låt lövbiffen koka i en timme.
  7. Ansa och skiva svampen.
  8. Ansa och skiva broccolibuketter tunt.
  9. Slå grädden i grytan och tillsätt basilika och chiliflakes.
  10. Tillsätt svamp och broccoli och låt grytan koka tills broccolin är mjuk.
  11. Smaka av med salt.
  12. Servera med basmatiris och tomat med mozzarella.

Du behöver

  • 8 skivor lövbiff
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4-6 st stora champinjoner
  • 1 broccoli
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 2 buljongtärningar/ kalvbuljong
  • färsk basilika
  • chiliflakes
  • Salt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev