Lövbiffgryta med svamp och broccoli
Gör så här
- Strimla lövbiffen.
- Hacka lök och vitlök.
- Fräs lövbiffen i omgångar i smör, krydda med salt och peppar och lägg över i traktörpanna.
- Tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa med en stund med sista omgången lövbiff.
- Slå kallt vatten över köttet och tillsätt buljong.
- Låt lövbiffen koka i en timme.
- Ansa och skiva svampen.
- Ansa och skiva broccolibuketter tunt.
- Slå grädden i grytan och tillsätt basilika och chiliflakes.
- Tillsätt svamp och broccoli och låt grytan koka tills broccolin är mjuk.
- Smaka av med salt.
- Servera med basmatiris och tomat med mozzarella.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 8 skivor lövbiff
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 4-6 st stora champinjoner
- 1 broccoli
- 2 dl grädde
- 2 dl vatten
- 2 buljongtärningar/ kalvbuljong
- färsk basilika
- chiliflakes
- Salt
With Love Viksjö Webbyrå