Skip to main content

Linssallad med curry och ingefära

Koka gröna samt belugalinser i samma kastrull enligt förpackningens anvisning. Koka upp vatten till de röda linserna i en annan kastrull. Tillsätt de röda linserna, låt dem få ett uppkok, ta dem sedan av plattan och låt dem stå och dra 5-10 minuter i kokvattnet. Häll av linserna i durkslag och låt svalna. Vispa ihop olja, saft av ingefäran, soya, curry, vitlök, sambal oelek och salt. Låt den stå och dra medan linserna kokar klart. Placera de tre sorters linserna i samma skål, strö över coccosen och häll över dressingen. Blanda runt och smaka av med salt.

1 1/2 dl gröna linser
1 dl belugalinser
1 dl röda linser
1/2 dl riven coccos

Dressing:
Saften av 3-5 cm riven ingefära
1 msk japansk soya
1 tsk curry
1 knivsudd sambal oelek
1 riven vitlöksklyfta
Rapsolja

Gör så här

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver