Skip to main content

Laxsnittar

  1. Hacka laxen fint och lägg i en skål.
  2. Tillsätt finhackad charlottenlök, dill och pressad citron.
  3. Väljer du gravad lax tillsätt en tsk senap!
  4. Salta och peppra.
  5. Tillsätt lite crème fraiche och majonäs/gräddfil i taget och vänd runt.
  6. Röran ska bli så pass fast att den håller ihop ordentligt.
  7. Låt röran stå i kylskåpet så att smakerna får mogna.
  8. Någon timme innan servering bred röran på tunnbröden och rulla ihop dem på längden.
  9. Låt tunnbröden ligga svalt fram till servering.
  10. Skär snittar av rullarna och ställ dem på ett fat.
  11. Garnera med dillkvistar och/eller citronskivor.

Du behöver

  • 200g Rökt eller gravad lax
  • 1/2 knippe eller 2 msk fryst dill
  • 1/4 citron
  • 1/2 charlottenlök
  • Crème fraiche
  • Lättmajonäs eller gräddfil
  • Salt och vitpeppar
  • Två rektangulära mjuka tunnbröd

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.