Skip to main content

Laxlasagne

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält 3 msk smör i en kastrull och rör ner mjölet.
  3. Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning.
  4. Sjud i ca 2 min.
  5. Riv osten.
  6. Blanda ner nästan all ost i såsen, spara lite till översta lagret.
  7. Krydda med salt, peppar och muskot.
  8. Ansa och skär fänkål, broccoli och purjolök i tunna skivor.
  9. Det är viktigt att skivorna är så tunna som möjligt, då blir de klara i ugnen utan att förvällas.
  10. Skär laxen i skivor.
  11. Häll några skedar av ostsåsen i botten av en liten ugnsform och lägg ut lasagneplattor i botten.
  12. Varva plattorna med grönsaker och lax samt 1/3 av ostsåsen.
  13. Gör ett lager till och avsluta med plattor, purjolök och överst ostsås.
  14. Toppa med riven ost.
  15. Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 35-40 min.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 400 g lax
lasagneplattor
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl västerbottenost
  • muskot
  • 1/2 fänkål
  • 
1/2 broccoli
  • 1/2 purjolök
  • 
salt
  • nymald svartpeppar