Skip to main content

Laxbiffar med senap och citron

För att variera hur vi äter lax hemma hos oss är dessa biffar ett trevligt inslag. Tycker du om dill, gräslök eller persilja är det gott att tillsätta i laxsmeten.

Gör så här

  1. Dela laxen i bitar och lägg i matberedare.
  2. Tillsätt salt, vitpeppar, citronsaft, ägg, senap och vispgrädde.
  3. Mixa allt till en smidig färs.
  4. Upplevs färsen för fast, tillsätt lite mer grädde och blanda runt.
  5. Smält generöst med smör i en stekpanna och klicka ner laxfärsen till biffar.
  6. Det blir ca 10 stycken av den här satsen.
  7. Stek biffarna på ganska hög värme i ca 3-4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och frasiga.
  8. Servera dem nystekta med ugnsrostad klyftpotatis, grönsaker och en kall sås.
  9. Variera gärna mellan romsås, örtsås, vitlökssås och yoghurtsås med sweet chili och spiskummin!

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 600 g lax, färsk eller tinad
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1/2 pressad citron
  • 1,5 msk senap, stark och grov
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • smör att steka i