Skip to main content

Lax med citron och pasta

Ansa grönsakerna, bita dem och lägg i en kastrull tillsammans med pastan, koka i ca 10 min. Skär bort skinn från laxen, dela i mindre bitar och lägg ner dem i grytan, krydda vitpeppar och låt koka i ca 10 min. Kontrollera att fisken är klar. Häll av det mesta av vattnet, spara lite i ett kärl för att kunna späda purén. Tillsätt olja och citron. Mixa till önskad konsistens. Späd purén till önskad konsistens med den sparade buljongen om du vill kan du även tillsätta dill. Kyl maten snabbt och frys portionsvis.

Från 7 månader
Ca 7 portioner
Tid 30 min
Kostnad 60 kr

400 g lax
2 nävar pasta
2 stora morötter
1 palsternacka
1/3 blomkålshuvud
½ gul lök
Citronklyfta
Vitpeppar
¾ dl rapsolja

Gör så här

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver