Lax i örtsås med smörslungad färskpotatis
Gör så här
- Skär laxen i bitar, krydda med salt och vitpeppar, ställ åt sidan.
- Koka upp vatten till potatisen, salta det ordentligt och lägg ner färskpotatisen.
- Strimla löken och hacka vitlöken, fräs den lätt i smör.
- Tillsätt lite mjölk och grädde, smula i buljongtärningen, pressa i citronsaften och låt koka ihop.
- Lägg ner laxbitarna i såsen och låt de puttra varsamt i såsen.
- Skölj och grovhacka de örter du valt.
- Smaka av såsen med salt, peppar och strö över örterna.
- När potatisen är kokt, häll av vattnet och låt en rejäl smörklick smälta ner i grytan och blanda om.
- Vill du njuta maträtten med ett glas vitt vin, häll då även en skvätt i såsen innan du lägger ner laxen.
- Servera lax och potatis med kokta sockerärtor och morötter.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- Lax i portionsbitar
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/4 buljongtärning
- 1/2 citron
- Mjölk
- Grädde
- Salt
- Vitpeppar
- Blandade färska örter, jag brukar variera mellan persilja, dill, gräslök och timjan.
With Love Viksjö Webbyrå