Skip to main content

Långjästa morotsfrallor

  1. Lös jästen i honung och salt.
  2. Tillsätt vatten och olivolja.
  3. Skala och riv moroten på rivjärnets fina sida.
  4. Tillsätt den rivna moroten och dinkelmjöl.
  5. Rör ut det.
  6. Tillsätt vetemjöl lite i taget och knåda degen med träslev.
  7. Degen ska vara rätt lös.
  8. Täck bunken med bakduk.
  9. Låt stå i rumstemperatur och jäsa till dubbel storlek, ca 3-4 timmar.
  10. Tag upp din deg på ett mjölat bakbord och dela i 8-10 bitar.
  11. Täck med handduk och låt stå medan ugnen värms upp.
  12. Ställ in en bakplåt i ugnen och låt den värmas upp till 250 grader.
  13. Grädda bröden mitt i ugnen i 15 minuter

Du behöver

  • 1/4 pkt jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 st stor morot – finriven
  • 3 dl dinkelmjöl
ca
  • 6 dl vetemjöl special

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.