Långjästa morotsfrallor
Gör så här
- Lös jästen i honung och salt.
- Tillsätt vatten och olivolja.
- Skala och riv moroten på rivjärnets fina sida.
- Tillsätt den rivna moroten och dinkelmjöl.
- Rör ut det.
- Tillsätt vetemjöl lite i taget och knåda degen med träslev.
- Degen ska vara rätt lös.
- Täck bunken med bakduk.
- Låt stå i rumstemperatur och jäsa till dubbel storlek, ca 3-4 timmar.
- Tag upp din deg på ett mjölat bakbord och dela i 8-10 bitar.
- Täck med handduk och låt stå medan ugnen värms upp.
- Ställ in en bakplåt i ugnen och låt den värmas upp till 250 grader.
- Grädda bröden mitt i ugnen i 15 minuter
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1/4 pkt jäst
- 4 dl kallt vatten
- 1 1/2 tsk salt
- 2 msk honung
- 1 msk olivolja
- 1 st stor morot – finriven
- 3 dl dinkelmjöl ca
- 6 dl vetemjöl special
With Love Viksjö Webbyrå