Skip to main content

Kycklingwok med caschewnötter

  1. Strimla kycklinglårfiléerna och lägg dem i en skål.
  2. Tillsätt soya sesamolja samt riven vitlök och blanda runt.
  3. Låt stå och dra medan du förbereder grönsakerna.
  4. Skölj och skär broccolin i små buketter.
  5. Skala och skär morötterna i strimlor.
  6. Ansa och skiva svamp och röd lök.
  7. Värm en stekpanna och ringla i rapsolja.
  8. Stek kycklingstrimlorna tills de är genomstekta, krydda med pepparmix.
  9. Lägg över kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.
  10. Om det behövs tillsätt mer rapsolja i stekpannan och fräs broccoli och morot nästan klara.
  11. Tillsätt svamp, röd lök och sockerärtor och låt de steka med en stund.
  12. Smaka av med soya och sesamolja och tillsätt till sist det stekta kycklingen.
  13. Vid servering vänd ner caschewnötterna.
  14. Wocken är god med bandpasta eller bastmatiris samt sweet chilisås och vitlöksyoghurt.

Du behöver

  • 3-4 kycklingkårfiléer
  • Kinesisk soya
  • Sesamolja
  • Pepparmix
  • Vitlök
  • 1/2 Broccoli
  • 2 Morötter
  • 5 champinjoner
  • 1 liten röd lök
  • Sockerärtor
  • Rapsolja
  • Caschewnötter

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.