Skip to main content

Kycklinglårfilé i tomatsås

Gör så här

  1. Värm en stekpanna med lock med smör och rapsolja.
  2. Stek kycklinglårfiléerna tillsammans med klyftad lök på medelvärme under lock i 30 minuter.
  3. Vänd kycklinglårfiléerna och tillsätt tärnad bacon och skivade champinjoner.
  4. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Stek ytterligare 15 minuter under lock.
  6. Sätt på vatten till spagettin.
  7. Slå över de finkrossade tomaterna och grädden.
  8. Skaka pannan något så att det blandas.
  9. Koka på svag värme utan lock ytterligare 15 minuter.
  10. Riv över parmesan och servera med spagetti.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • Kycklinglårfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 Lök
  • 1 pkt Bacon
  • 10 Champinjoner
  • 1 förp finkrossade tomater
  • 1 dl Grädde
  • 1 skvätt rött vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 lagerblad