Skip to main content

Kycklingköttbullar med röd currysås

  1. Lägg kycklingfärsen i en skål.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Blanda kycklingfärsen med lökhacket, ägg, pankoströbröd, salt och pepparmix.
  4. Låt stå och svälla en stund i kylskåpet.
  5. Värm ugnen till 200 grader.
  6. Rulla köttbullar av färsen och lägg i en ugnsfast form.
  7. Tillaga i ugnen i 20 minuter tills köttbullarna känns fasta.
  8. Strimla lök och hacka vitlöken till såsen, fräs den mjuk i olja i en stekpanna.
  9. Tillsätt currypastan och låt den fräsa med en stund.
  10. Riv ingefäran på rivjärn och pressa ur vätskan.
  11. Tillsätt ingefära, limesaft och coccosmjölk i stekpannan.
  12. Låt koka ihop.
  13. Precis innan servering smaka av såsen med salt och vänd ner spenaten.
  14. Servera kycklingköttbullarna med såsen och basmatiris eller pasta.

Du behöver

  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 lök 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl pankoströbröd
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Pepparmix

Till såsen

  • 1/2 lök 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten sked röd currypasta
  • Färsk ingefära
  • 1 burk coccosmjölk
  • 1/2 lime
  • 2 stora nävar färsk spenat

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.