Skip to main content

Kycklingköttbullar med röd currysås

Gör så här

  1. Lägg kycklingfärsen i en skål.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Blanda kycklingfärsen med lökhacket, ägg, pankoströbröd, salt och pepparmix.
  4. Låt stå och svälla en stund i kylskåpet.
  5. Värm ugnen till 200 grader.
  6. Rulla köttbullar av färsen och lägg i en ugnsfast form.
  7. Tillaga i ugnen i 20 minuter tills köttbullarna känns fasta.
  8. Strimla lök och hacka vitlöken till såsen, fräs den mjuk i olja i en stekpanna.
  9. Tillsätt currypastan och låt den fräsa med en stund.
  10. Riv ingefäran på rivjärn och pressa ur vätskan.
  11. Tillsätt ingefära, limesaft och coccosmjölk i stekpannan.
  12. Låt koka ihop.
  13. Precis innan servering smaka av såsen med salt och vänd ner spenaten.
  14. Servera kycklingköttbullarna med såsen och basmatiris eller pasta.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 lök 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl pankoströbröd
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Pepparmix

Till såsen

  • 1/2 lök 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten sked röd currypasta
  • Färsk ingefära
  • 1 burk coccosmjölk
  • 1/2 lime
  • 2 stora nävar färsk spenat