Skip to main content

Kycklingbiffar i tomatsås

Gör så här

  1. Ansa och riv löken, blanda ihop med kycklingfärs, ströbröd, ägg, salt och peppar.
  2. Låt färsen vila medan du förbereder tomatsåsen.
  3. Hacka lök och vitlök.
  4. Hetta upp smör/olja i en gryta och stek löken mjuk.
  5. Tillsätt örter, tomatpuré och balsamvinäger/vin och låt det koka in en stund.
  6. Hacka tomater i grova bitar och blanda ner i grytan.
  7. Låt puttra medan du steker kycklingbiffarna.
  8. Hetta upp en stekpanna med smör och klicka i färsen som biffar, låt steka tills de fått fin färg runt om.
  9. Smaka av tomatsåsen med honung, salt och peppar.
  10. Mixa såsen med mixerstav om du vill ha den slät.
  11. Lägg därefter ner kycklingbiffarna i tomatsåsen och låt koka klart medan du kokar pastan.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 riven lök
  • 1 förp kycklingfärs
  • 1 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör

Tomatsås:

  • 1 Lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • Smör/Rapsolja
  • Tomatpuré
  • 2 msk balsamvinäger eller vitt vin
  • 6-8 st mogna tomater eller 1 förp. krossad tomat
  • Basilika
  • Oregano
  • Honung
  • Salt
  • Svartpeppar

Till servering:

  • Spaghetti eller ris
  • Parmesanost
  • Lins eller bönsallad
  • Rostade rotsaker