
Kyckling och fläskkarré i marinad med honung, äppeljuice och vitlök
- Lägg kycklinglårfiléerna i en plastpåse.
- Skär fläskkarrén i skivor och lägg i en annan plastpåse.
- Häll ner alla ingredienser till marinaden rätt ner i vardera påse. Massera köttet i påsen så att marinaden blandas runt.
- Lägg påsarna i kylskåpet och låt marinera över natten.
- Tänd grillen i god tid och låt kolen bli riktigt grå, så att det inte är allt för varmt när du lägger på köttet. Då är det lättare att låta bli att bränna honungen i marinaden.
- När jag grillar så här mycket kött har jag kol bara på ena sidan i grillen. Däröver ger jag köttet fin grillyta varefter jag flyttar det till sidan utan kol. Där får det med indirekt värme ligga och gå klart.
- Servera köttet med bulgursallad, Tims tomatsallad och en yoghurtsås.
Du behöver
- 800 g kycklinglårfilé och/eller
- 1 kg fläskkarré i bit
Marinad till vardera av köttslagen
- 2 msk honung
- 2 msk äppeljuice koncentrerad
- 1 msk sriracha chilisås
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Svartpeppar
- 2 msk olivolja
- ½ msk kinesisk soja
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.