Skip to main content

Kyckling med paprika och mozzarella

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skölj och skär paprikan i bitar.
  3. Ansa och skiva vitlöken.
  4. Värm en stekpanna med olivolja, stek paprika och vitlök sakta till dess de ganska mjuka.
  5. Lägg paprikan åt sidan.
  6. Dela kycklingfilén i smala skivor, salta och peppra och vänd dem sedan i mjöl.
  7. Stek i olivolja tillsammans med strimlad chili.
  8. När kycklingfilé fått fin färg lägg den i ugnsfast form.
  9. Sprid ut paprikan ovanpå och salta.
  10. Bryt mozzarella i bitar och lägg överst.
  11. Ringla över lite olivolja och krydda med peppar och oregano.
  12. Låt stå i ugnen till dess mozzarellan smält och kycklingen gått klart.
  13. Servera med pasta, bulgur eller bröd och grönsaker.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 paprika
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • Olivolja
  • 1-2 mozzarella
  • Salt
  • Oregano