Skip to main content

Kyckling med asiatiska smaker

Gör så här

  1. Förbered alla grönsaker och kycklingen så att du har dem färdiga.
  2. Medan riset eller spagettin kokar så stek kycklingen i lite olja, salta och peppra.
  3. Lägg åt sidan.
  4. Fräs i samma panna lök och vitlök i lite olja tills den blivit mjuk.
  5. Tillsätt vitkål och morötter, fräs kort tills de är mjuka med lite tuggmotstånd.
  6. Blanda ner lime, ingefära och soya i fräset tillsammans med sambal oelek, paprika och kycklingen och fräs ett par minuter till.
  7. Smaka av med salt och peppar, vänd ner spenaten och servera.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé eller färs
  • 1 klyfta strimlad vitkål eller pak choi
  • 2 grovt rivna morötter
  • 1/2 röd paprika, finstrimlad
  • 1 liten skivad gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • pressad saft från 1 lime eller citron
  • 
3 cm riven färsk ingefära
  • 3 msk
  • japansk soya
  • 1/2 dl ostronsås
  • 1 msk honung 
1-2 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl vatten
salt
  • Färsk spenat
Olja till stekning

Till servering:


  • Basmatiris eller spagetti
  • sockerärtor eller salladslök
  • Stekt ägg
  • färsk lime

Tips

Köp ekologiskt kött från Gårdssällskapet!