Skip to main content

Kyckling med asiatiska smaker

  1. Förbered alla grönsaker och kycklingen så att du har dem färdiga.
  2. Medan riset eller spagettin kokar så stek kycklingen i lite olja, salta och peppra.
  3. Lägg åt sidan.
  4. Fräs i samma panna lök och vitlök i lite olja tills den blivit mjuk.
  5. Tillsätt vitkål och morötter, fräs kort tills de är mjuka med lite tuggmotstånd.
  6. Blanda ner lime, ingefära och soya i fräset tillsammans med sambal oelek, paprika och kycklingen och fräs ett par minuter till.
  7. Smaka av med salt och peppar, vänd ner spenaten och servera.

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé eller färs
  • 1 klyfta strimlad vitkål eller pak choi
  • 2 grovt rivna morötter
  • 1/2 röd paprika, finstrimlad
  • 1 liten skivad gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • pressad saft från 1 lime eller citron
  • 
3 cm riven färsk ingefära
  • 3 msk
  • japansk soya
  • 1/2 dl ostronsås
  • 1 msk honung 
1-2 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl vatten
salt
  • Färsk spenat
Olja till stekning

Till servering:


  • Basmatiris eller spagetti
  • sockerärtor eller salladslök
  • Stekt ägg
  • färsk lime

Tips!

Köp ekologiskt kött från Gårdssällskapet!

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.