Kyckling i röd curry
Gör så här
- Strimla kycklinglårfiléerna och ställ åt sidan.
- Ansa lök och vitlök, krossa vitlöken och hacka den.
- Strimla löken.
- Finhacka chilin.
- Skölj och ansa morot och broccoli.
- Strimla morötterna och dela broccolin i små buketter.
- Värm en stekpanna, tillsätt smör och rapsolja.
- Bryn kycklingstrimlorna till dess de fått fin färg, salta.
- Ta upp dem ur pannan och ställ åt sidan.
- Lägg ner lök, vitlök, saften från ingefära, morot och broccoli.
- Låt fräsa en stund, rör då och då.
- Tillsätt kokosmjölk, röd currypasta, buljongtärning, sesamolja och soya.
- Låt koka upp.
- Tillsätt kycklingen och låt den koka med till dess att den är klar.
- Smaka av med mer soya och/eller röd currypasta.
- Servera med jordnötter, citronklyftor och ris, bulgur eller nudlar.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- ca 500 g kycklinglårfilé
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 cm färsk ingefära
- 2 morötter
- 1/2 broccoli
- 2 tsk röd currypasta
- 1 msk japansk soya
- 1 tsk sesamolja
- 1 kycklingbuljongtärning
- 1 burk kokosmjölk
Till servering:
- salta jordnötter
- citron i klyftor
- Bulgur, ris eller nudlar
With Love Viksjö Webbyrå