Skip to main content

Kyckling i het sås med cayennepeppar, vitlök och soltorkad tomat

  1. Lägg ut alla kycklinglårfiléer på en skärbräda.
  2. Krydda över dem med salt, svartpeppar, cayennepeppar, basilika, oregano och vitlökssalt.
  3. Värm en stekpanna med olivolja och stek kycklinglårfiléerna med kryddsidan neråt.
  4. Vänd när kycklingen fått fin färg.
  5. Krydda även den andra sidan på kycklingen.
  6. Stek kycklingen i omgångar och ta upp dem och lägg åt sidan.
  7. Hacka röd lök och vitlök och fräs den i stekpannan efter kycklingen.
  8. Låt löken bli mjuk och tillsätt sedan tomatpuré och strimlad soltorkad tomat.
  9. Häll på vatten och låt kycklingbuljongtärningarna lösas upp.
  10. Lägg i kycklingen och låt den puttra under lock i 30 minuter.
  11. Slå på grädde och låt koka upp.
  12. Smaka av med salt och vänd ner den färska spenaten.
  13. Servera med pasta eller ris och parmesan.

Du behöver

  • 1 kg Kycklinglårfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Vitlökssalt
  • Basilika
  • Oregano
  • Olivolja
  • 1 röd lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl soltorkade tomater strimlade i olja
  • 2 kycklingbuljongtärningar och vatten
  • 2 dl Grädde
  • 2 rejäla nävar spenat
  • Pasta eller ris och parmesan

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.