Skip to main content

Kronärtskocksröra

Gör så här

  1. Stek vitlöksklyftor med skalet på i stekpanna med lite smör tills skalet fått en gyllene färg.
  2. Låt sedan svalna något.
  3. Häll av kronärtskockorna spadet och häll dem samt god olivolja i en skål.
  4. Tillsätt grovt riven Gruyère, hackad persilja, citronskal och citronsaft.
  5. Pressa ut vitlöken ur sitt skal i skålen.
  6. Krydda med salt och chiliflakes.
  7. Mixa grovt med stavmixer.
  8. Låt stå svalt så smakerna får mogna till servering.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 burk Kronärtskockshjärtan
  • God olivolja
  • Ca 150 g riven No 9 Le Gruyère Reserva
  • 1 knippe bladpersilja
  • Rivet citronskal från en citron
  • Citronsaft från en ½ citron
  • 2 grillade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • Chiliflakes

Tips

Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!