Skip to main content

Kronärtskocksröra

  1. Stek vitlöksklyftor med skalet på i stekpanna med lite smör tills skalet fått en gyllene färg.
  2. Låt sedan svalna något.
  3. Häll av kronärtskockorna spadet och häll dem samt god olivolja i en skål.
  4. Tillsätt grovt riven Gruyère, hackad persilja, citronskal och citronsaft.
  5. Pressa ut vitlöken ur sitt skal i skålen.
  6. Krydda med salt och chiliflakes.
  7. Mixa grovt med stavmixer.
  8. Låt stå svalt så smakerna får mogna till servering.

Du behöver

  • 1 burk Kronärtskockshjärtan
  • God olivolja
  • Ca 150 g riven No 9 Le Gruyère Reserva
  • 1 knippe bladpersilja
  • Rivet citronskal från en citron
  • Citronsaft från en ½ citron
  • 2 grillade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • Chiliflakes

Tips!

Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.