
Kronärtskocksröra
- Stek vitlöksklyftor med skalet på i stekpanna med lite smör tills skalet fått en gyllene färg.
- Låt sedan svalna något.
- Häll av kronärtskockorna spadet och häll dem samt god olivolja i en skål.
- Tillsätt grovt riven Gruyère, hackad persilja, citronskal och citronsaft.
- Pressa ut vitlöken ur sitt skal i skålen.
- Krydda med salt och chiliflakes.
- Mixa grovt med stavmixer.
- Låt stå svalt så smakerna får mogna till servering.
Du behöver
- 1 burk Kronärtskockshjärtan
- God olivolja
- Ca 150 g riven No 9 Le Gruyère Reserva
- 1 knippe bladpersilja
- Rivet citronskal från en citron
- Citronsaft från en ½ citron
- 2 grillade vitlöksklyftor
- 1/2 tsk salt
- Chiliflakes
Tips!
Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.