Köttfärsgratäng med smaker från medelhavet
Gör så här
- Lägg färsen i en stor bunke.
- Tillsätt finhackad purjolök, pressad vitlök, skal från citronen, oregano salt och peppar.
- Blanda allt väl.
- Lägg hälften av spenaten i en ugnsfast form.
- Tryck ut färsen ovanpå spenaten.
- Lägg resten av spenaten ovanpå färsen och tryck ner den i färsen.
- Bryt fetaosten grovt i något större bitar och tryck ner även den i färsen.
- Dela tomaterna på mitten och fördela dessa samt oliverna över färsen.
- Riv osten och fördela jämnt över gratängen.
- Ställ in i 225 grader varmluftsugn ca 20 minuter.
- Rosta klyftpotatis i en form bredvid.
- Servera med klyftpotatis, sallad och tzatziki eller kebabsås.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 600-800 g Köttfärs
- 1/2 Purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 st ekologisk citron
- svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 2 msk Oregano
- 150 g Fetaost
- 200 g Spenat färsk
- 8 cocktail Tomat
- 6 Oliver
- Riven ost
With Love Viksjö Webbyrå