Skip to main content

Köttfärsgratäng med smaker från medelhavet

Gör så här

  1. Lägg färsen i en stor bunke.
  2. Tillsätt finhackad purjolök, pressad vitlök, skal från citronen, oregano salt och peppar.
  3. Blanda allt väl.
  4. Lägg hälften av spenaten i en ugnsfast form.
  5. Tryck ut färsen ovanpå spenaten.
  6. Lägg resten av spenaten ovanpå färsen och tryck ner den i färsen.
  7. Bryt fetaosten grovt i något större bitar och tryck ner även den i färsen.
  8. Dela tomaterna på mitten och fördela dessa samt oliverna över färsen.
  9. Riv osten och fördela jämnt över gratängen.
  10. Ställ in i 225 grader varmluftsugn ca 20 minuter.
  11. Rosta klyftpotatis i en form bredvid.
  12. Servera med klyftpotatis, sallad och tzatziki eller kebabsås.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 600-800 g Köttfärs
  • 1/2 Purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 st ekologisk citron
  • svartpeppar
  • 1 tsk Salt
  • 2 msk Oregano
  • 150 g Fetaost
  • 200 g Spenat färsk
  • 8 cocktail Tomat
  • 6 Oliver
  • Riven ost