fbpx

Köttfärsgratäng med smaker från Italien

Gör så här

  1. Lägg färsen i en stor bunke.
  2. Tillsätt finhackad lök och vitlök, strimlade soltorkade tomater, grovt hackade oliver oxfond, chilisås, soya samt salt och peppar.
  3. Bland allt väl.
  4. Lägg hälften av spenaten i en ugnsfast form.
  5. Tryck ut färsen ovanpå spenaten.
  6. Lägg resten av spenaten ovanpå färsen och tryck ner den i färsen.
  7. Bryt mozzarellan grovt i något större bitar och tryck ner även den i färsen.
  8. Dela tomaterna på mitten och fördela dessa samt soltorkade tomater och oliverna över färsen.
  9. Ställ in i 225 grader varmluftsugn ca 20-25 minuter.

Du behöver

  • 600-800 g köttfärs.
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • Färsk spenat
  • 8 bitar strimlade soltorkade tomater
  • 8 skivade gröna eller svarta oliver
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk chilisås
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • salt & peppar

Topping

  • 1 mozzarella
  • 8 körsbärstomater
  • 6 gröna oliver
  • 6 bitar strimlade soltorkade tomater

Tillservering

  • Pasta
  • Blandsallad
  • Inlagd rödlök
  • Linssallad med tapenade