Köttfärsgratäng med smaker från Italien
Gör så här
- Lägg färsen i en stor bunke.
- Tillsätt finhackad lök och vitlök, strimlade soltorkade tomater, grovt hackade oliver oxfond, chilisås, soya samt salt och peppar.
- Bland allt väl.
- Lägg hälften av spenaten i en ugnsfast form.
- Tryck ut färsen ovanpå spenaten.
- Lägg resten av spenaten ovanpå färsen och tryck ner den i färsen.
- Bryt mozzarellan grovt i något större bitar och tryck ner även den i färsen.
- Dela tomaterna på mitten och fördela dessa samt soltorkade tomater och oliverna över färsen.
- Ställ in i 225 grader varmluftsugn ca 20-25 minuter.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 600-800 g köttfärs.
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- Färsk spenat
- 8 bitar strimlade soltorkade tomater
- 8 skivade gröna eller svarta oliver
- 1 msk oxfond
- 1 msk chilisås
- 1/2 msk kinesisk soja
- salt & peppar
Topping
- 1 mozzarella
- 8 körsbärstomater
- 6 gröna oliver
- 6 bitar strimlade soltorkade tomater
Tillservering
- Pasta
- Blandsallad
- Inlagd rödlök
- Linssallad med tapenade
With Love Viksjö Webbyrå