Skip to main content

Köttfärsbiffar i kryddig gräddsås

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölk och ägg.
  2. Tillsätt ingefära, salt och svartpeppar, blanda väl.
  3. Bryt ner färsen i äggsmeten och blanda ordentligt.
  4. Låt färsen stå och dra en stund.
  5. Värm en stekpanna med smör.
  6. Forma biffar med sked och hand och lägg direkt ner i stekpannan.
  7. Stek biffarna en stund på varje sida.
  8. Pudra över vetemjöl.
  9. Slå på grädde och mjölk och låt vetemjöl lösa sig i vätskan.
  10. Tillsätt soja, kalvfond och sambal oelek, skaka stekpanna så att såsen blandar sig.
  11. Smaka av med salt och låt biffarna koka klart i såsen.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör

Sås

  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • En knivsudd sambal oelek