Köttfärsbiffar i kryddig gräddsås
Gör så här
- Låt ströbrödet svälla i mjölk och ägg.
- Tillsätt ingefära, salt och svartpeppar, blanda väl.
- Bryt ner färsen i äggsmeten och blanda ordentligt.
- Låt färsen stå och dra en stund.
- Värm en stekpanna med smör.
- Forma biffar med sked och hand och lägg direkt ner i stekpannan.
- Stek biffarna en stund på varje sida.
- Pudra över vetemjöl.
- Slå på grädde och mjölk och låt vetemjöl lösa sig i vätskan.
- Tillsätt soja, kalvfond och sambal oelek, skaka stekpanna så att såsen blandar sig.
- Smaka av med salt och låt biffarna koka klart i såsen.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1 tsk salt
- Svartpeppar
- 1 tsk malen ingefära
- 1 ägg
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 msk smör
Sås
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk kalvfond
- 1 msk kinesisk soja
- En knivsudd sambal oelek
With Love Viksjö Webbyrå