Skip to main content

Knäckebröd med sesamfrö och havssalt

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Blanda råg- och vetemjöl med linfrön, valnötter och hjorthornssalt.
  2. Tillsätt sirap/honung och vatten, blanda ihop till en deg.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela i 4 – 5 delar.
  4. Kavla ut en del i taget, efter några kaveldrag, strö över sesamfrön och flingsalt.
  5. Kavla in det i brödet, flytta brödet till en plåt med bakplåtspapper.
  6. Kavla brödet riktigt tunt på plåten, dra en deg/pajsporre över brödet i den form du sedan vill kunna bryta det.
  7. Grädda brödet i 200 grader i 10 – 15 minuter.
  8. När alla bröd är gräddade lägg dem på en plåt i den avsvalnande ugnen så får de torka tills de är riktigt spröda.
  9. Servera tillsammans med ostar och röror.

Du behöver

  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1/2 dl finhackade valnötter
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • 1 msk sirap eller honung
  • 2 dl kallt vatten
  • Sesamfrön
  • Flingsalt