Skip to main content

Knäckebröd med sesamfrö och havssalt

Gör så här

  1. Blanda råg- och vetemjöl med linfrön, valnötter och hjorthornssalt.
  2. Tillsätt sirap/honung och vatten, blanda ihop till en deg.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela i 4 – 5 delar.
  4. Kavla ut en del i taget, efter några kaveldrag, strö över sesamfrön och flingsalt.
  5. Kavla in det i brödet, flytta brödet till en plåt med bakplåtspapper.
  6. Kavla brödet riktigt tunt på plåten, dra en deg/pajsporre över brödet i den form du sedan vill kunna bryta det.
  7. Grädda brödet i 200 grader i 10 – 15 minuter.
  8. När alla bröd är gräddade lägg dem på en plåt i den avsvalnande ugnen så får de torka tills de är riktigt spröda.
  9. Servera tillsammans med ostar och röror.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1/2 dl finhackade valnötter
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • 1 msk sirap eller honung
  • 2 dl kallt vatten
  • Sesamfrön
  • Flingsalt