Skip to main content

Knäckebröd med solros och pumpakärnor

Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Koka upp vattnet, tillsätt olivoljan och slå ner i bunken. Blanda väl. Mjöla ett bakplåtspapper väl och stjälp upp degen där. Platta till och kalva ut med väl mjölad kavel. Kavla ut degen tills den är lika stor som plåten! Använd en degsporre för att göra de bitar du sedan vill kunna bryta brödet i. Grädda mitt i ugnen, 150 grader i cirka 55 – 60 minuter, låt torka i avsvalnande ugn.

2 dl vetemjöl eller majsmjöl
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl hirsflingor
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
2 dl kokande vatten

Gör så här

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver