
Knäckebröd med solros och pumpakärnor
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Koka upp vattnet, tillsätt olivoljan och slå ner i bunken. Blanda väl. Mjöla ett bakplåtspapper väl och stjälp upp degen där. Platta till och kalva ut med väl mjölad kavel. Kavla ut degen tills den är lika stor som plåten! Använd en degsporre för att göra de bitar du sedan vill kunna bryta brödet i. Grädda mitt i ugnen, 150 grader i cirka 55 – 60 minuter, låt torka i avsvalnande ugn.
2 dl vetemjöl eller majsmjöl
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl hirsflingor
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
2 dl kokande vatten
Du behöver
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.