fbpx
Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Knäckebröd med hasselnötter och mandel

Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Koka upp vattnet, tillsätt olivoljan och slå ner i bunken. Blanda väl. Mjöla ett bakplåtspapper väl och stjälp upp degen där. Platta till och kalva ut med väl mjölad kavel. Använd fingrarna för att trycka ut degen tills den är lika stor som plåten. Strö sesamfrön över och tryck till lätt med händerna. Använd en degsporre för att göra de bitar du sedan vill kunna bryta brödet i. Grädda mitt i ugnen, 150 grader i cirka 55 – 60 minuter, låt torka i avsvalnande ugn.

2 dl vetemjöl eller majsmjöl
1 dl hackade hasselnötter och mandel (ev rostad)
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl krossade linfrön
1 dl hirsflingor
1 tsk hel kummin
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
Sesamfrön

  • Du behöver
  • Gör så här