fbpx

Knäckebröd med hasselnötter och mandel

Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Koka upp vattnet, tillsätt olivoljan och slå ner i bunken. Blanda väl. Mjöla ett bakplåtspapper väl och stjälp upp degen där. Platta till och kalva ut med väl mjölad kavel. Använd fingrarna för att trycka ut degen tills den är lika stor som plåten. Strö sesamfrön över och tryck till lätt med händerna. Använd en degsporre för att göra de bitar du sedan vill kunna bryta brödet i. Grädda mitt i ugnen, 150 grader i cirka 55 – 60 minuter, låt torka i avsvalnande ugn.

2 dl vetemjöl eller majsmjöl
1 dl hackade hasselnötter och mandel (ev rostad)
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl krossade linfrön
1 dl hirsflingor
1 tsk hel kummin
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
Sesamfrön

Gör så här

Du behöver