Klassiska chokladrutor
Gör så här
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Mät upp och smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken.
- Vispa ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i äggsmeten.
- Tillsätt smör och mjölk och blanda väl.
- Häll smeten i bakplåtsklädd ugnsform som är ca 30×40 cm.
- Grädda i 200 grader i 15-20 min.
- Låt kakan svalna.
- Lägg alla ingredienser till glasyren i en liten kastrull och låt koka ihop.
- Smeta ut glasyren över kakan och strö över kokosflingor.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 4 ägg
- 3 1/2 dl socker
- 200 g smör
- 2 dl mjölk
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 3 tsk vamiljsocker
- 2 msk kakao
Glasyr
- 2 dl florsocker
- 1 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 2 msk kaffe
- Kokosflingor
With Love Viksjö Webbyrå