Skip to main content

Klassiska chokladrutor

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Mät upp och smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken.
  4. Vispa ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i äggsmeten.
  5. Tillsätt smör och mjölk och blanda väl.
  6. Häll smeten i bakplåtsklädd ugnsform som är ca 30×40 cm.
  7. Grädda i 200 grader i 15-20 min.
  8. Låt kakan svalna.
  9. Lägg alla ingredienser till glasyren i en liten kastrull och låt koka ihop.
  10. Smeta ut glasyren över kakan och strö över kokosflingor.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 4 ägg
  • 3 1/2 dl socker
  • 200 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vamiljsocker
  • 2 msk kakao

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 2 msk kaffe
  • Kokosflingor