Skip to main content

Klassiska chokladrutor

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Mät upp och smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken.
  4. Vispa ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i äggsmeten.
  5. Tillsätt smör och mjölk och blanda väl.
  6. Häll smeten i bakplåtsklädd ugnsform som är ca 30×40 cm.
  7. Grädda i 200 grader i 15-20 min.
  8. Låt kakan svalna.
  9. Lägg alla ingredienser till glasyren i en liten kastrull och låt koka ihop.
  10. Smeta ut glasyren över kakan och strö över kokosflingor.

Du behöver

  • 4 ägg
  • 3 1/2 dl socker
  • 200 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vamiljsocker
  • 2 msk kakao

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 2 msk kaffe
  • Kokosflingor

Vad kan du om choklad?