Skip to main content

Klassiska chokladrutor

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Mät upp och smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken.
  4. Vispa ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i äggsmeten.
  5. Tillsätt smör och mjölk och blanda väl.
  6. Häll smeten i bakplåtsklädd ugnsform som är ca 30×40 cm.
  7. Grädda i 200 grader i 15-20 min.
  8. Låt kakan svalna.
  9. Lägg alla ingredienser till glasyren i en liten kastrull och låt koka ihop.
  10. Smeta ut glasyren över kakan och strö över kokosflingor.

Du behöver

  • 4 ägg
  • 3 1/2 dl socker
  • 200 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vamiljsocker
  • 2 msk kakao

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 2 msk kaffe
  • Kokosflingor

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.