Skip to main content

Kavring

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser noga i en bunke.
  3. Tillsätt fil/yoghurt samt sirap och rör ihop, till en kladdig smet.
  4. Knöla ner ett bakplåtspapper i en limpform och klicka ner smeten i formen.
  5. Dra till ytan med en sked och slå formen mot köksbänken ett par gånger så eventuella luftfickor försvinner.
  6. Grädda brödet i 200 grader i mitten av ugnen i 55 minuter.
  7. Titta till brödet efter halva tiden så att det inte blir för mörkt.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 4 1/2 dl vetemjöl special eller rågsikt
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stött anis och fänkål
  • 4 dl filmjölk eller mild yoghurt
  • 1 dl mörk eller brödsirap