Skip to main content

Kavring

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser noga i en bunke.
  3. Tillsätt fil/yoghurt samt sirap och rör ihop, till en kladdig smet.
  4. Knöla ner ett bakplåtspapper i en limpform och klicka ner smeten i formen.
  5. Dra till ytan med en sked och slå formen mot köksbänken ett par gånger så eventuella luftfickor försvinner.
  6. Grädda brödet i 200 grader i mitten av ugnen i 55 minuter.
  7. Titta till brödet efter halva tiden så att det inte blir för mörkt.

Du behöver

  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 4 1/2 dl vetemjöl special eller rågsikt
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stött anis och fänkål
  • 4 dl filmjölk eller mild yoghurt
  • 1 dl mörk eller brödsirap

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.