
Kavring
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienser noga i en bunke.
- Tillsätt fil/yoghurt samt sirap och rör ihop, till en kladdig smet.
- Knöla ner ett bakplåtspapper i en limpform och klicka ner smeten i formen.
- Dra till ytan med en sked och slå formen mot köksbänken ett par gånger så eventuella luftfickor försvinner.
- Grädda brödet i 200 grader i mitten av ugnen i 55 minuter.
- Titta till brödet efter halva tiden så att det inte blir för mörkt.
Du behöver
- 2 dl grovt rågmjöl
- 4 1/2 dl vetemjöl special eller rågsikt
- 1 dl solrosfrön
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk stött anis och fänkål
- 4 dl filmjölk eller mild yoghurt
- 1 dl mörk eller brödsirap
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.