Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Kanelbullar

Smält smöret och tillsätt mjölken, låt bli ljummet ca 37 grader. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degspadet och låt jästen lösa sig. Tillsätt resten av degspadet samt kardemumma, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen så att den blir blank och smidig, 3-5 minuter. Strö lite mjöl på ytan och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela i två delar och kavla ut i rektangulär form. Bred smör över degen, strö kanel och socker eller vaniljsocker över. Grovriv hälften av mandelmassan över och vik ihop degrektangeln på längden. Skär långa remsor av degen. Snurra remsorna och ”knyt ihop” dem. Lägg i bullformar. Låt jäsa på plåt. Pensla med lättvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 250 grader i ca 8 minuter.

150 g smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 1/2 tsk nymalen kardemumma
1 dl socker
1/2 tsk salt
Ca 1 – 1,3 l mjöl

Fyllning:
Ca 100 g smör
Kanel och socker eller vaniljsocker
250 g mandelmassa

Pensling:
1 ägg
Pärlsocker

  • Du behöver
  • Gör så här
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.