Skip to main content

Kanelbullar

Smält smöret och tillsätt mjölken, låt bli ljummet ca 37 grader. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degspadet och låt jästen lösa sig. Tillsätt resten av degspadet samt kardemumma, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen så att den blir blank och smidig, 3-5 minuter. Strö lite mjöl på ytan och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela i två delar och kavla ut i rektangulär form. Bred smör över degen, strö kanel och socker eller vaniljsocker över. Grovriv hälften av mandelmassan över och vik ihop degrektangeln på längden. Skär långa remsor av degen. Snurra remsorna och ”knyt ihop” dem. Lägg i bullformar. Låt jäsa på plåt. Pensla med lättvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 250 grader i ca 8 minuter.

150 g smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 1/2 tsk nymalen kardemumma
1 dl socker
1/2 tsk salt
Ca 1 – 1,3 l mjöl

Fyllning:
Ca 100 g smör
Kanel och socker eller vaniljsocker
250 g mandelmassa

Pensling:
1 ägg
Pärlsocker

Gör så här

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver