Skip to main content

Kalvfärs med kryddpeppar och persilja

Koka riset i vatten tills det är överkokt ca 25 min. Skär två ytliga skåror i tomatens undersida. Ansa de andra grönsakerna, skär dem i bitar. Lägg grönsakerna i en kastrull tillsammans med lagerblad, krydd- och vitpeppar. Koka grönsakerna mjuka i ca 10 min. Plocka upp tomaterna ur grytan då ”skalet släppt”. Dela färsen i bitar och lägg ner i grytan, låt koka i ca 10 min. Kontrollera att färsen är genomkokt. Häll av det mesta av buljongen, spara lite i ett kärl för att kunna späda purén. Leta rätt på lagerbladen och ta bort dem! Tillsätt olja, grädde och tomaterna. Mixa grovt så att du får lite bitar av grönsakerna kvar! De är bra för barnet att sitta och plocka i sig själv! Tillsätt slutligen det kokta riset, persilja samt ärtor, majs och paprika. Späd purén till önskad konsistens med den sparade buljongen. Kyl maten snabbt och frys portionsvis.

Från 9 månader
Ca 8 portioner

400 g kalvfärs
1 dl okokt ris
1 morot
2 palsternackor
1/3 blomkålshuvud
½ gul lök
2 tomater
2-3 lagerblad
8-10 krossade kryddpepparkorn
Vitpeppar
¾ dl rapsolja
Ca 1 dl mellangrädde, 27%
Hackad persilja
Ca 1 dl ärtor, majs och paprika

Tid 35 min
Kostnad 60 kr

Gör så här

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver