Skip to main content

Kalljästa rågfrallor

Gör så här

Detta gör du på kvällen:

  1. Använd en bunke på ca 3 liter så degen får plats att jäsa.
  2. Lös upp jästen i lite av vattnet.
  3. Tillsätt resten av vattnet tillsammans med honung och salt.
  4. Häll i råg- och vetemjöl och blanda snabbt ihop till en deg med en slev.
  5. Lägg bakhandduk över och låt degen stå i rumstemperatur 30 minuter och jäsa innan du ställer den i kylskåpet och jäsa under natten.

Nästa morgon:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Häll ut degen på mjölat bakbord.
  3. Dela degen, utan att knåda, i 10-12 frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 5dl vatten
  • 1/2 pkt jäst
  • 2msk honung
  • 2msk olivolja
  • 1 1/2 tsk flingsalt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl special