
Kalljästa dinkelfrallor med solrosfrön
Nybakat bröd till frukost är härligt på lediga dagar. Detta bröd förbereder du kvällen innan och bakar av när du vaknar.
Gör så här
På kvällen
- Smula ner jästen i en bunke.
- Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
- Tillsätt salt, rapsolja, sirap, dinkelmjöl och vetemjöl, lite i taget.
- Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
- Tryck ut degen till en rund kaka i en form, ca 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper.
- Strö över de frön du valt och havssalt, tryck ner det med lätt hand.
- Dela degen i 6 bitar med en degskrapa eller kniv.
- Täck brödet med plastfolie och ställ den i kylskåpet över natten.
På morgonen
- Ta ut brödet ur kylskåpet och låt det stå på bänken medan ugnen värms upp.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Sänk värmen till 230 grader när du sätter in brödet.
- Grädda brödet mitt i ugnen i 15 min.
- När du tagit ut brödet, lyft upp brödet i papperet ur formen.
- Låt brödet svalna något under en bakduk innan du serverar.
Du behöver
- 1/2 pkt jäst
- 2 ½ dl mjölk, fingervarm
- 1 tsk salt
- 2 msk sirap
- 1 msk rapsolja
- 5 dl dinkelmjöl
- 1–2 dl vetemjöl
- Solrosfrön eller
- Sesamfrön
- Flingssalt
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.