Kalaslimpa
Gör så här
- Lös jästen i lite av det fingervarma vattnet.
- Tillsätt resten av vattnet samt salt, kummin, sirap och olja.
- Mät upp mjölet och tillsätt det.
- Blanda väl med en slev.
- Degen ska vara ganska lös!
- Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa 1 till 1 ½ timme i bunken.
- Knåda degen lätt i bunken med sleven så att du kan hälla ner den direkt i en plåt, gärna med låga kanter, med bakplåtspapper. Brödet blir lågt!
- Låt limpan jäsa ½ timme på plåten.
- Grädda i 250 grader 15 min.
- Sänk till 125 grader och grädda ytterligare 25-30 min.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 pkt jäst
- ½ L vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk kummin
- 1 msk sirap
- 2 msk olja
- 10 – 12 dl vetemjöl special
With Love Viksjö Webbyrå