Skip to main content

Julens coleslaw

Gör så här

  1. Skölj och repa grönkålen, strimla den grovt och lägg i en skål.
  2. Strimla rödkålen och lägg tillsammans med grönkålen i skålen.
  3. Ansa och riv morötterna på rivjärnets grova sida.
  4. Lägg även dem i skålen.
  5. Tillsätt grov senap, vinäger, majonnäs och turkisk yoghurt.
  6. Krydda med salt och svartpeppar.
  7. Blanda ihop allt så att det blandas väl.
  8. Servera till julbordet eller älgbiffar med potatis.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 2-3 stjälkar grönkål
  • 1/3 rödkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 rejäl sked grov senap eller 5 cm riven pepparrot
  • 1 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 sked majonnäs
  • 3 rejäla skedar turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar