
Jordärtskockssoppa
- Skala jordärtskockor, potatis, äpple, lök och vitlök och skär dem i bitar.
- Fräs hacket i smör i en kastrull tillsammans med timjan och lagerblad.
- Tillsätt buljong och vin och låt koka sakta, under lock i ca 15 minuter tills rotsakerna är mjuka.
- Tillsätt grädden och låt koka upp.
- Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med knaperstekt rökt fläsk, persilja och bröd.
Du behöver
- 500 g jordärtskockor
- 1 potatis
- 1 äpple
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- 1 tsk timjan
- 1 lagerblad
- 8 dl kycklingbuljong
- 1 dl vitt vin
- 1 1/2 dl mellangrädde
- 1 tsk salt
- Svartpeppar
Till servering:
- Knaperstekt rökt fläsk
- Persilja
- Bröd
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.