Jordärtskockssoppa

Skala jordärtskockor, potatis, äpple, lök och vitlök och skär dem i bitar. Fräs hacket i smör i en kastrull tillsammans med timjan och lagerblad. Tillsätt buljong och vin och låt koka sakta, under lock i ca 15 minuter tills rotsakerna är mjuka. Tillsätt grädden och låt koka upp. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med knaperstekt rökt fläsk, persilja och bröd.

500 g jordärtskockor
1 potatis
1 äpple
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 tsk timjan
1 lagerblad
8 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
1 1/2 dl mellangrädde
1 tsk salt
Svartpeppar

Till servering
Knaperstekt rökt fläsk
Persilja
Bröd

Gör så här

Du behöver