Skip to main content

Jordärtskockssoppa

  1. Skala jordärtskockor, potatis, äpple, lök och vitlök och skär dem i bitar.
  2. Fräs hacket i smör i en kastrull tillsammans med timjan och lagerblad.
  3. Tillsätt buljong och vin och låt koka sakta, under lock i ca 15 minuter tills rotsakerna är mjuka.
  4. Tillsätt grädden och låt koka upp.
  5. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan med knaperstekt rökt fläsk, persilja och bröd.

Du behöver

  • 500 g jordärtskockor
  • 1 potatis
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar

Till servering:

  • Knaperstekt rökt fläsk
  • Persilja
  • Bröd

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.