Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Italienska köttbullar i tomatsås

Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök, fräs i olivoljan utan att det tar färg. Låt tomatpuré och rosmarin fräsa med efter några minuter. Slå på krossad tomat, vin och lite vatten. Lägg ner lagerblad och buljongtärning, krydda med pepparmix och salt. Koka upp och låt tomatsåsen koka ihop på medelvärme medan du förbereder färsen, ca 30 – 40 minuter. Blir tomatsåsen tjock, späd med mer vin eller vatten. Förbered nu köttbullarna. Knäck äggen i en bunke. Blanda i rosmarin, persilja, vitlök, citronskal, parmesanost, pepparmix och salt. Bryt ner färsen i äggblandningen och blanda väl. Rulla små köttbullar av färsen med fuktade händer. Se till att du har tomatsåsen i en panna eller kastrull med tillräckligt med utrymme för att kunna få plats med köttbullarna. Lägg ner köttbullarna i den kokande tomatsåsen. Lägg ner några köttbullar i taget, skaka pannan/kastrullen lätt så att köttbullarna sjunker ner i såsen men inte fastnar i botten. Servera med spagetti och en blandsallad. Tips! Den heta bönsalsan och vitlökssåsen smakar också gott till.

8-10 personer

Tomatsåsen:
1 gul lök finhackad
2 – 3 vitlöksklyftor
Olivolja
1 – 2 msk tomatpuré
Torkad alt finhackad färsk rosmarin efter smak
2 förp krossade tomater
1 – 2 dl rött vin
1 – 2 dl vatten
2 lagerblad
1 tärning köttbuljong
Pepparmix
½ tsk salt

Köttbullarna:
1 kg nöt- eller lammfärs
2 ägg Torkad alt finhackad färsk rosmarin efter smak
½ dl finhackad persilja
1 – 2 vitlöksklyftor
Rivet skal av ½ – 1 citron
1 dl grovriven parmesanost
2 tsk salt Pepparmix

  • Du behöver
  • Gör så här
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.