fbpx

Inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skölj och borsta rödbetorna väl, låt rotspetsen vara kvar.
  2. Koka dem nästan mjuka i rikligt med vatten, ca 30 – 40 minuter.
  3. Sila av kokspadet i finmaskig sil och spara det.
  4. Spola betorna i kallt vatten och gnid av skalet.
  5. Skär rödbetorna i skivor och lägg i en väl rengjord burkar.
  6. Koka upp alla ingredienser till lagen och slå den över rödbetorna i burkarna.
  7. Skala och bita upp pepparroten, lägg den överst i burkarna för att konservera dem.
  8. Förvara burkarna med rödbetor svalt.
  9. De är klara att äta efter något dygn och håller ca 6 – 12 månader.

Du behöver

  • 2 kg rödbetor
  • Vatten

Lag:

  • 1 l Kokspad
  • 1 1/4 dl ättika 24%
  • 3 dl socker
  • 10 kryddnejlikor
  • 15 hel kryddpeppar
  • 15 hel vitpeppar
  • Salt
  • 1 bit pepparrot