Inlagda rödbetor
Gör så här
- Skölj och borsta rödbetorna väl, låt rotspetsen vara kvar.
- Koka dem nästan mjuka i rikligt med vatten, ca 30 – 40 minuter.
- Sila av kokspadet i finmaskig sil och spara det.
- Spola betorna i kallt vatten och gnid av skalet.
- Skär rödbetorna i skivor och lägg i en väl rengjord burkar.
- Koka upp alla ingredienser till lagen och slå den över rödbetorna i burkarna.
- Skala och bita upp pepparroten, lägg den överst i burkarna för att konservera dem.
- Förvara burkarna med rödbetor svalt.
- De är klara att äta efter något dygn och håller ca 6 – 12 månader.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 2 kg rödbetor
- Vatten
Lag:
- 1 l Kokspad
- 1 1/4 dl ättika 24%
- 3 dl socker
- 10 kryddnejlikor
- 15 hel kryddpeppar
- 15 hel vitpeppar
- Salt
- 1 bit pepparrot
With Love Viksjö Webbyrå