Skip to main content

Inlagd zucchini

Gör så här

  1. Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull.
  2. Koka upp och rör om.
  3. Ta av från värmen samt låt lagen svalna medan du gör i ordning zucchinin och den smaksättning du valt.
  4. Skala och skär det du vill smaksätta med i strimlor (lök, ingefära, chili o s v)
  5. Skölj zucchinin.
  6. Halvera zucchinin på längden och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.
  7. Blanda zucchini med den smaksättning du valt, fyll upp burken ordentligt och häll på ättikslagen.
  8. Låt zucchinin stå och marinera minst ett dygn mörkt och svalt.
  9. Förvara i kylskåp.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 2 medelstora zucchini
  • 1 dl ättika 24%
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vatten

Smaksättning:

  • 1 gul lök
  • hackad persilja
  • 2 msk gula senapsfrön
  • skivad färsk ingefära
  • Dill
  • skivad chili

Tips

Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!