Skip to main content

Inlagd zucchini

  1. Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull.
  2. Koka upp och rör om.
  3. Ta av från värmen samt låt lagen svalna medan du gör i ordning zucchinin och den smaksättning du valt.
  4. Skala och skär det du vill smaksätta med i strimlor (lök, ingefära, chili o s v)
  5. Skölj zucchinin.
  6. Halvera zucchinin på längden och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.
  7. Blanda zucchini med den smaksättning du valt, fyll upp burken ordentligt och häll på ättikslagen.
  8. Låt zucchinin stå och marinera minst ett dygn mörkt och svalt.
  9. Förvara i kylskåp.

Du behöver

  • 2 medelstora zucchini
  • 1 dl ättika 24%
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vatten

Smaksättning:

  • 1 gul lök
  • hackad persilja
  • 2 msk gula senapsfrön
  • skivad färsk ingefära
  • Dill
  • skivad chili

Tips!

Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.