Inlagd zucchini
Gör så här
- Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull.
- Koka upp och rör om.
- Ta av från värmen samt låt lagen svalna medan du gör i ordning zucchinin och den smaksättning du valt.
- Skala och skär det du vill smaksätta med i strimlor (lök, ingefära, chili o s v)
- Skölj zucchinin.
- Halvera zucchinin på längden och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.
- Blanda zucchini med den smaksättning du valt, fyll upp burken ordentligt och häll på ättikslagen.
- Låt zucchinin stå och marinera minst ett dygn mörkt och svalt.
- Förvara i kylskåp.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 2 medelstora zucchini
- 1 dl ättika 24%
- 3 dl strösocker
- 5 dl vatten
Smaksättning:
- 1 gul lök
- hackad persilja
- 2 msk gula senapsfrön
- skivad färsk ingefära
- Dill
- skivad chili
Tips
Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!
With Love Viksjö Webbyrå